Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

PWM Dimmer 0-100 %

PWM Dimmer 0-100 % για ρύθμιση & test ρεύματος LED

Αρκετοί τεστάρετε νέα LED σε MODs φακών και βασίζεστε σε drivers που αγοράζετε από τρίτους κατασκευαστές ή αλλάζοντας τις SMD αντιστάσεις στούς υπάρχοντες που συνήθως δεν είναι σε θέση να δώσουν ισχυρότερα ρεύματα ή την τάση λειτουργίας του LED που θέλετε να δοκιμάσετε.

Αυτό που χρειάζεστε γιά να τεστάρετε άν αξίζει τον κόπο να αντικαταστήσετε το LED του φακού σας ή να πειραματιστείτε με νέα LED σε host που διαθέτετε , είναι απλά ένα PWM Dimmer 0-100 % συνδεδεμένο με ένα αμπερόμετρο στην σειρά που θα σας δείξει σε πιό ρεύμα τροφοδοσίας 0-15Α το LED που δοκιμάζετε έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην τάση που θα το τροφοδοτήσετε , είτε 3 / 6 ή 12 Volt.

Έχω σχεδιάσει για εσάς ένα κύκλωμα που θα λύσει τα χέρια σε όσους πειραματίζονται με νέα LED οποιασδήποτε τάσης και ρεύματος λειτουργίας έως 15Α.



Μία διόρθωση παράληψης στο σχέδιο , το pin 1 του 555 ενώνεται με την γείωση !

Το 555 που χρησιμοποίησα είναι της Texas Instruments που εμπιστεύομαι , και International Rectifier το mosfet.
Μέσω του RV1 το οποίο λειτουργεί γραμμικότατα , μπορείτε να ρυθμίσετε με υψίσυχνους παλμούς PWM σε τι ρεύμα θα λειτουργήσει το Led (ή μοτέρ DC ) που θα συνδέσετε στο φορτίο , η δέ απόδοση του κυκλώματος είναι 98 %.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοτικό ή μπαταρίες 8 volt για τα 3 & 6 volt Led και 14 Volt γιά τα 6 & 12V Led αρκεί να μην ξεπεράσετε το διπλάσιο ρεύμα από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής και βέβαια πάντα στην σειρά ένα αμπερόμετρο 15Α ώστε να βλέπετε την στάθμη του ρεύματος που τροφοδοτείτε το LED.


MOD φακών αξιώσεων δημοσιεύω κατά καιρούς στο https://www.car.gr/classifieds/my/?category=50&myclassifieds=1&sp=2422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου